Seuraava tavoite lisäpainoleuanvedon SM-kisat 23.5.2015. Edustusseura: Keljon Viesti. Toisella tulemisella matkan teko ja elämäntapa kuitenkin numero yksi, ja sen tuottamat tulokset numero kaksi.
Motivaationa uudelle uralle / uran jatkolle:
- Itse tekeminen: voimaharjoittelu, leuanvetäminen ja tosissaan treenaaminen on hauskaa - seikkailuun kuuluu ennen kaikkea matkanteko, mutta myös päämäärät
- Voimailun lajeista ja nostomuodoista olen ylivoimaisesti lahjakkain leuanvedossa: oman lahjakkuuden hyödyntäminen palkitsee elämässä
- Voimaharjoitteluharrastuksen logiikka ja tarkoitus on paljon selvempi, kun on selvä tavoite, kuten olla ja tulla mahdollisimman hyväksi lisäpainoleuanvedossa
- Leuanveto on urheilulaji, jota pystyy harrastamaan tosissaan panostamalla samalla kuitenkin kovasti myös moniin muihin elämän osa-alueisiin kuin urheiluun: tämä perustuu siihen, että laji sisältää vain yhden nostomuodon.
- Kehittyminen: niin kauan kuin se on mahdollista
- Menestyminen: kilpaurheilun logiikkaan kuuluu sijoittua mahdollisimman korkealle kisoissa, etenkin mestaruuskilpailuissa, kuten SM-kisoissa
- Omien rajojen etsiminen
- On mukava olla tuottamassa urheilu-, liikunta- ja voimailukultuuria valmentajan ja kouluttajan roolien lisäksi myös urheilijan/liikkujan roolissa
- Taso, millä on: yksi ratkaisevimmista jatkopäätöksen urheilufilosofisista lähtökohdista
- Leuanvetoyhteisö: etenkin lähimmät treenikaverit ja -ystävät
Kehittyminen, menestyminen ja omien rajojen etsiminen, koska urheilija haluaa olla mahdollisimman hyvä lajissaan. Taso, millä on, koska pitkälle urallaan edennyt urheilija on jo saavuttanut paljon, ja käyttänyt suurimman osan kehittymispotentiaalistaan. Niinpä siinä vaiheessa on jo suuri ja hieno saavutus, että pystyy tekemällään työllään pitämään korkean tulostasonsa, vaikkei enää kehittyisi. Erittäin pitkällä urheilu-uralla, joka kääntyy yleisen sarjan urheilusta myös veteraaniurheiluun on kova juttu myös se, että tuloskuntonsa huipun saavuttamisen ja ylläpitämisen jälkeen pystyy jarruttamaan kuntonsa heikkenemistä mahdollisimman hyvin eli pysymällä mahdollisimman korkealla tasolla iästä huolimatta. Kova tulos on kova tulos, vaikkei se olisi ennätys; samoin kuin 90 m kaaren tulisi lämmittää huippukeihäänheittäjää joka kerta, tulisi muidenkin lajien harrastajia lämmittää kova tulos omassa lajissa - olipa se sitten vaikkapa 70, 80 tai 90 kilon lisäpainoleunvetosuoritus leuanvetäjälle. Kovat tulokset on sitä urheilijan perushyvää, ja ennätykset niitä uran ehdottomia kohokohtia, joita aluksi tulee alvariinsa, mutta myöhemmin harvemmin.
Tavoitteita uudelle uralle urheilullisen menestymisen lisäksi:
- Saada sovitettua urheilu ja muu elämä mahdollisimman tasapainoiseksi paketiksi: tavoitteena on, että leuanveto ja muu voimailu on mukava harrastus - ei liian vakava asia. Urheilu on urheilua. Siltä ei kannata odottaa enempää, eikä vähempää.
- Pitää riittävän säännöllisesti ylimenokausia (eli lomia ohjelmoidusta harjoittelusta), joiden aikana palautuu ja irrottautuu myös henkisesti urheilusta
Lisäksi: uudella uralla
- treenaan kunnolla myös jalkoja vaikka päälaji on leuanveto: tämä tarkoittaa sitä, että itselleni lisäpainopuolella uudet painoluokat tulevat todennäköisesti olemaan -100 kg ja joskus kaukaisemmassa tulevaisuudessa ehkäpä myös +100 kg. Jos kisaan välillä myös toistoissa, niin siellä +100 kg on mahdollinen vaihtoehto jo aiemmin kuin lisäpainopuolella. Jalkatreeni ilman rajoituksia, ja tätä myötä suht tasapainoinen kroppa oli itselläni yksi avainehto uran jatkolle.
- "lähtötaso"-testi on pe 2.1.2015: saahan nähdä saako edes 70 kiloa ylös (93 kg on ennätys - toki tässä vaiheessa absoluuttinen maksimi kiinnostaa melkein enemmän; vanha ennätys on 180,3 kg). Lihasmassaa selässäkin on vähintään saman verran kuin ensimmäisen leuanvetouran osan päättyessä, mutta hermotus on toki ehtinyt rapistua puolessa vuodessa, kun en ole treenannut yläkropan vetoliikkeissä ollenkaan maksimivoimaa.
- treenit alkavat 5.1.2015
Ilman tätä puolen vuoden kuntoilutaukoa urheilu-urani jatkaminen ei olisi ollut mahdollista. Tarvitsin pidemmän touon, jotta sain rakenneltua oman urheiluni urheilufilosofiset perusteet uudelleen. Ja lähellä oli sekin, että olisin jäänyt loppuelämäkseni kuntoilijaksi. Kuntoilukin oli hauskaa, mutta ainakin tässä iässä (ehkä vanhanakin) urheilu on itselle vielä palktitsevampi vaihtoehto. Jotkut asiat selviävät kokeilemalla.
Elämässä kannattaa etsiä itselle sopivaa asioiden tasapainoa, ja toteuttaa unelmiaan joka päivä. Elämme täällä vain kerran, ja aika ei pysähdy. Nuoruus ei ole ikuista, ei myöskään keski-ikä tai vanhuus. Elämä on joka tapauksessa mahdollisuus puuhastaa tässä todellisuudessa rajatun ajan verran. Tuosta puuhastelusta kannattaa nauttia. Kaikille lukijoille tasapainoista ja onnellista Uutta Vuotta 2015 toivottaen!
Elämässä kannattaa etsiä itselle sopivaa asioiden tasapainoa, ja toteuttaa unelmiaan joka päivä. Elämme täällä vain kerran, ja aika ei pysähdy. Nuoruus ei ole ikuista, ei myöskään keski-ikä tai vanhuus. Elämä on joka tapauksessa mahdollisuus puuhastaa tässä todellisuudessa rajatun ajan verran. Tuosta puuhastelusta kannattaa nauttia. Kaikille lukijoille tasapainoista ja onnellista Uutta Vuotta 2015 toivottaen!
1.1.2015
Tämän vuoden paras uutinen tähän mennessä! Tasapainoisia, mutta haastavia ja kovia harjoitteita tästäkin eteenpäin!!!
VastaaPoista-Kanttori