Liikuntaa ja urheilua käsittelevät tekstit erottaa otsikon jälkeisestä tunnisteesta "U" ja elämänfilosofiaa käsittelevät tekstit tunnisteesta "EF". Joskus aiheet risteytyvät niin paljon, että on ihan erikseen merkintä "U & EF".

lauantai 24. toukokuuta 2014

Leuanvetäjä voimanostokisoissa (U)

Tänään oli varsin metka kokemus, kun osallistuin Keljon Viestin sisäisiin voimanostokisoihin. Sivulajin kisaan oli aika hauska olo mennä ja valmistautua, kun edessä ei ollutkaan leuanvetoa. Olenhan aikaisemmin kilpaillut vain leuanvedossa ja juoksussa sekä pika- että kestävyysmatkoilla. Kisa sujui hyvin, jopa hieman yli odotusten. Yhteistulokseksi tuli 560 kg, ja voitin kisan sekä Wilksin pisteillä että absoluuttisesti. Syväkyykystä tuli 190 kg, stoppipenkkipunnerruksesta 140 kg ja maastavedosta 230 kg. Alta näkyy kaikki kisanostot:



24.5.2014
TR

4 kommenttia:

  1. Äijä oli hirveässä vireessä. Ensi kerralla mukaan myös painonnostoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pelkällä raa'alla rinnallevedolla ei vielä tehdä tempauksen ja työnnön yhteistulosta. Tällä hetkellä tulee tehtyä painonnoston omaisia liikkeitä vain alkuverryttelyjen tankojumppana: jonkin sortin raakatempauksia ja valakyykkyjä pelkällä tangolla. Tsemiä treeneihin. Palaillaan!

      Poista
  2. Hei partis! (keksin sinulle juuri lempinimen)

    Olen asettanut itselleni tavoitteeksi saada vuoden loppuun mennessä 10 leukaa. En usko tämän olevan mikään ongelma. Nyt menee 4, ensimmäiseni vedin talvella.

    Olen googlettanut sormet ruvella, mutta en ole löytänyt mitään vertailutietoa sitä, kuinka monta "pitäisi" saada. Eli siis, jonkinlainen vertailutaulukko, samantyyppinen kuin Puolustusvoimilla on punnerusten suhteen.

    Kuinka monta leukaa "normaalikuntoinen" saa, entäs "hyväkuntoinen"? Onko sinulla tästä jotain vertailutietoa, tai vielä parempi, valmis taulukko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Aapo,

      Kuntotestauksen käsikirjan (Leskinen ym. 2010) sivun 204 taulukon 4.5 "Varusmiesten kuntotestien luokittelutaulukon" mukaan alle 6 toistoa käsinkohonnassa eli leuanvedossa on huono, 6-9 toistoa on tyydyttävä, 10-13 hyvä ja 14+ kiitettävä tulos. Omasta mielestäni kyseisen taulukon toistoleuanvetoluokittelu on ihan hyvä keskipainoisille kuntoilijamiehille. Eri lajien urhelijoille tarvitsisi sitten erilliset taulukot, jos tuollaista rankkaamista haluaa harrastaa. Myös elopaino on huomioitava. 100-kiloiselle 14 leukaa on paljon haastavampi suoritus kuin 60-kiloiselle. Toistoleuanveto on suhteellisen kestovoiman laji.

      Tsemppiä leuanvetoprojektiin!

      Poista