Liikuntaa ja urheilua käsittelevät tekstit erottaa otsikon jälkeisestä tunnisteesta "U" ja elämänfilosofiaa käsittelevät tekstit tunnisteesta "EF". Joskus aiheet risteytyvät niin paljon, että on ihan erikseen merkintä "U & EF".

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Street Workout SM 2015 (U)

Kuva: M.Vahtila. Osa Street Workoutin SM-kisojen 2015 kilpailijoista yhteiskuvassa.

Eilen oli Suomen Street Workout ry:n järjestämät kautta aikain ensimmäiset Street Workoutin SM-kilpailut Helsingissä Elastisen ja kumppaneiden TFW-salilla. Alkuun nähtiin komeita vapaaohjelmia, joissa dynaamiset liikkeet ja staattiset pidot muodostivat kahden minuutin kestoisia musiikin tahdittamia kokonaisuuksia. Tuomareiden arvioinnin kohteina olivat dynaamiset liikkeet, staattiset asennot, liikkeiden yhdistely ja jalkaliikkeet. Eri painoluokkien ja lajitaustojen myötä leuanvetotangoilla, puolapuilla, dippitelineillä, pystytangossa ja maassa nähtiin hyvinkin erilaisia luovia esityksiä: ihmisliput, etuvaa'at, takavaa'at, voltit, yhden käden leuanvedot, palomiespunnerrukset, tankohyppelysarjat, pistoolikyykyt eri osissa telinettä, käsilläseisontatemput, akrobaattiset maaliikkeet, yleisön käyttö lisäpainona liikkeissä, planche-variaatiot jne. vauhdittivat vapaaohjelmien kulkua. Itsellänikin oli ilo seurata ja kannustaa vapaaohjelman urheilijoita koko vapaaohjelman ensimmäinen kierros, sillä oma kisaverryttely alkoi vasta noin puolessa välissä vapaaohjelman toista kierrosta.

Vapaaohjelman jälkeen vuorossa oli Street Workout kolmiottelu: suorin jaloin leuanveto, suorin jaloin dippi ja pistoolikyykyt. Lisäpainona toimi kahvakuula, ja kuulan massa kasvoi painoluokittain. Itse tein raskaaseen sarjaan (+90 kg, 32 kg kuula) uuden lajin SE-pohjiksi yhteistuloksen 55 toistoa. Kisasuoritukseni näet alta:Tässäpä rengasvoimistelun moninkertaisen Suomen mestarin, Markku Vahtilan sekä hänen vaimonsa Milla Vahtilan (voitti naisten kolmiottelun) ottamia valokuvia minun kisasuoritteista, palkintojen jaosta sekä kisojen jälkitunnelmista:

Leuanvetosuoritus käynnissä.

Dippi

Pistoolikyykkäystä +32 kg. Oikealla jalalla tuli 15 toistoa.

Vasemman jalan pistoolikyykkysuoritus on saapunut loppupisteeseensä. Takana 13 toistoa.

Palkintojen jaossa tankotanssin maailmanmestarin ja street workoutin tämän vuoden MM-kakkosen Oona Kivelän kanssa. Oona toimi tuomarina ja jakoi palkinnot.

Kisan jälkeistunnelmia hymyissä suin. Kuvassa naisten kolmiottelun voittaja ja Athletican leuanvetovalmennuksessa oleva Milla Vahtila.

Millan kanssa pullistelua.

Lopuksi vielä pari juttua: ensinnäkin aiheeseen liittyen esiinnosto taannoin Lihastohtori Juha Hulmin blogiin Street Workout ry:n puheenjohtaja Konsta Koivurannan kanssa yhdessä kirjoittamastamme kehonpainoharjoitteluartikkelista.

Ja maksimi-, nopeus- ja/tai kestovoiman hankinnasta joko liikkujina tai valmentajina kiinnostuneille tiedoksi, että syyskuun Optimoi Voimantuotto -koulutukseen on 100:sta paikasta enää viimeiset 9 paikkaa jäljellä. Eli ilmoittaudu heti, jos haluat mukaan!

Tämmöinen ulkoinen kondis on tuon kolmiottelutuloksen takana, kun Keljon Viestin kisatrikookin on riisuttu pois. Lihasmassa näkyy ulos päin, hermotus, energia-aineenvaihdunta sekä tuki- ja sidekudosten kondis ei.


Mukavaa elokuuta!

9.8.2015 TR

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti