Liikuntaa ja urheilua käsittelevät tekstit erottaa otsikon jälkeisestä tunnisteesta "U" ja elämänfilosofiaa käsittelevät tekstit tunnisteesta "EF". Joskus aiheet risteytyvät niin paljon, että on ihan erikseen merkintä "U & EF".

torstai 30. huhtikuuta 2015

Treenikuulumisia huhtikuun 2015 viimeisenä päivänä (U)

Aamupaino tippuu tasaisesti viikko viikolta. Tällä hetkellä aamupaino eli paino aamulla vessassa käynnin jälkeen on 93,1 kg. Näin ollen treenipaino on viimepäivinä ollut n. 94 kilossa. Suhteellinen voima lisäpainoleuanvedon SM-kisoja 23.5.2015 kohti siis kasvaa rasvamassan vähentyessä sekä voimatasojen noustessa. Tänä vuonna SM-kisaprojekti on tällainen lyhyt reilun viiden kuukauden rypistys johtuen syksyn puolen vuoden kisavetotreenitauosta. Näytästää silti, että ihan mukavaan kuntoon päästään itselleni uuteen -100 kg eli 90,1-100,0 kiloisten painoluokkaan. Toki vuoden 2016 SM-kisoihin on sitten jo ihan eri lähtökohdat, jos saa kokonaisen ehjän harjoitusvuoden alle. Rennolla meiningillä kuitenkin mennään kehitykseen pyrkien, mutta kehityspakkoa välttäen! Nyt alkoi neljän päivän lepojakso voimaharjoittelusta. Sen jälkeen on edessä puolitoista viikkoa erittäin kovaa voimaharjoittelua nimenomaan vetokoneiston osalta, ja sitä seuraa puolentoistaviikon "taper" eli herksitelyjakso SM-kisoihin.

Tällä kertaa itselläni on kokeilussa kisaan valmistavalla maksimivoimakaudella epälineaarisesti aaltoileva malli, jossa joka toinen maksimivoimatreeni nojaa enempi volyymiprogressioon ja joka toinen enempi intensiteettiprogressioon. Raudat kasvavat hiljalleen siten, että systeemissä on mukana selkeää lineaarista intensiteettiprogressiota. Kovimmat leuanvetosarjat ennen nyt alkanutta kevennystä olivat 3x1x96,5% voimassaolevasta absoluuttisesta leuanvetomaksimista. Vedot olivat vielä kevyitä ja ripaus noepusvoimaharjoittelun tuntuakin oli vielä jäljellä, vaikka toki +85% kuormissa enää mitään voimantuottonopeutta varsinaisesti treenata, vaan puhtaasti maksimivoimaa. Rautaa noissa kolmessa ykkösessä oli siis 80 kg, ja elopainoa 94 kg. Tuo treeni oli maanantaina 27.4.2015. Korokevedossa 90 asteen kyynärnivelkulmasta olen nyt noussut 2x1x90kg sarjoihin ja korokevedossa 3 s isometrisellä yläasentopidolla 2x1x82,5kg. Niin täyden liikeradan vedoissa kuin korokevedoissa on vielä luvassa selkeää kuormien kasvatusta ennen herkistelyjakson huipentumista.

Tässä veto- ja punnerrustreeni keskiviikolta 22.4.2015:


Tämä on ollut elämäni ensimmäinen painonpudotusdieetti, jolla olen onnistunut säilyttämään progression punnerrusliikkeissä. Eilen 29.4.2015 tuli sarjaennätykset sekä pystypunnerruksessa istuen käsipainoilla että kapeassa penkkipunnerruksessa:


Eilisen treenin lopuksi oli viimeiset kyynärnivelen koukistajia ja ojentajia eristävät liikkeet ennen tämän vuoden SM-kisaa. Sielläkin tuli jokseenkin epäolennainen sarjaennätys, mutta kuitenkin sarjaennätys: hammerkäännössä vuorotahtiin (8+8)x(27,5+27,5)kg.

Treeniä, treeniä!

30.4.2015
TR

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti