Liikuntaa ja urheilua käsittelevät tekstit erottaa otsikon jälkeisestä tunnisteesta "U" ja elämänfilosofiaa käsittelevät tekstit tunnisteesta "EF". Joskus aiheet risteytyvät niin paljon, että on ihan erikseen merkintä "U & EF".

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Vaarallisilla vesillä (U)


Nyt joulukuun innoittamana Atleettisen Partasuun Blogissa mennään heikoille jäille ja vaarallisille vesille. Hiippaillaan parta kuurassa yhdeksi blogitekstiksi jossittelun ja arvailun maailmaan. Tekstissä ei mennä kuitenkaan epätoivoisen tai pettyneen jossittelun maailmaan, vaan realistisen ja positiivisen. Oman geneettisen potentiaalin arvioiminen on arvaamista, mutta teen sen vuosien henkilökohtaisen oman kehon urheiluadaptaatiokokemuksen ja liikuntabiologin ammattitaidon kautta kriittisesti. Sain hullunkurisen idean arvailla mihin eri urheilulajeissa olisin pystynyt tai pystyisin, jos olisin panostanut tai panostaisin lajiin 100 prosenttisesti itse itseäni fysiikkavalmentaen ja tekniikkavalmennusapua ulkopuolelta ottaen kymmenen vuoden ajan. Tässäpä lista arvauksistani: 
  • 100 m juoksu: 11,2 s
  • 400 m juoksu: 48,8 s
  • 800 m juoksu: 1 min 50 s
  • lisäpainoleuanveto: 110 kg 
  • toistoleuanveto raskas sarja (+100 kg): 40 toistoa
  • raaka voimanosto raskas sarja tai -105 kg, yhteistulos: 760 kg (esim. jalkakyykky 260 kg, penkkipunnerrus 200 kg ja maastaveto 300 kg.) 
  • ”Crossfit-ominaisuuskunto”: Yhtä aikaa Cooper 3500 m, maastaveto 250 kg, tempaus 100 kg, työntö 150 kg ja 100 m juoksu 12,0 s
  • maraton: 2h 48 min 
Osa listan tuloksista voi olla arvioitu vähän alakanttiin ja joku hieman yläkanttiin, koska tietäähän ei voi, mutta tuota luokkaa realistisesti arvellen arvioin potentiaalini olevan, jos johonkin noista lajeista olisi 10 vuotta täysiä panostanut historiassa, nykyisyydessä tai tulevaisuudessa ja olisi saanut treenata suht terveenä.

Tähän astisessa elämässä pisimmälle on tullut vietyä lisäpainoleuanveto (93 kg) ja toistoleuanveto (34 toistoa 89,3 kiloisena) neljän vuoden urheilijamaisella panostuksella kilpaleuanvetoon (aktiivivuosien SM-kisatulokset). Tällä hetkellä on menossa rennon kuntoilun vaihe. Saa nähdä tuleeko enää koskaan henkilökohtaisesti panostettua 95-100 prosenttisesti mihinkään urheilulajiin tai minkään fyysisen ominaisuuden kehittämiseen. Ikää on mittarissa 25 vuotta eli halutessaan vielä ehtii moneen kertaan, mutta haluttaako moinen enää koskaan. Aika näyttää! 

Se on kuitenkin varmaa, että valmentajana tulen olemaan mukana lukemattomissa 100 % urheilupanostukissa, sillä asiakaskunnassamme on jo nyt lukuisia tosissaan urheilevia. Kuten olen ennenkin sanonut, valmentajana iloitsen työskentelystä koko fysiikkavalmennuksen kolmikentällä: urheilu, kuntoilu ja terveysliikunta. Tuo kolmikanta ruokkii alkukantaisen lannoitteen tavoin intohimoa valmennustyöhön.

Vaarallisilla vesillä liikuttaessa täytyy musiikinkin olla heikoilta jäiltä. Lukioaikaan tein niin sanotusti vakavamielisen Stuge-tuotannon lisäksi älyvapaata taiteellisesti rajoittamatonta taiteen ja tekotaiteen rajoja rikkovaa moniulotteisuudessaan universumia pirstovaa uuden ajan musiikkia nimimerkillä new age. Siinäpä 22 raitaa new agea:


3.12.2014
TR

PS. Viime viikon kuntomaveja new agen tahtiin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti